6.6.11

rummet med hjärtat på dörren

Vi börjar rundan i vårt hus på nya sidans vindstoalett. Jag tänkte gå igenom rummen i tur och ordning och vi börjar med det minsta.


Inredningen är en blandning av allt möjligt. Bakom handdukarna hänger en tavla, som jag tror att jag fick i studentpresent, med ett rött hjärta i mitten. Det ska hänga på utsidan av dörren en vacker dag. Spegeln hittade jag hemma hos mamma, skåpet köpte hon på en auktion i Kvimo i fjol somras, efter att jag själv letat i ett år. Ikealavoaren är från huuto och lamporna är riktigt nya från samma butik. Lampan som skymtar i spegeln hänger ovanför vessabyttan och den ger passligt med ljus för nattliga besök.

Lilla dörren går till rummet där ventilationsapparaten och centraldammsugaren står. Dörren hittade jag i tidningen sommaren innan vi började bygga ut.


På bilden står två dubbeldörrar och lutar mot huset. Jag ringde upp staden och frågade om jag fick ta dem. Det fick jag. Tyvärr var båda avsågade och passade inte var jag tänkt dem. Men nu finns i alla fall en bit av lasarettet kvar och väntar på lite målfärg, eller kanske jag ändå inte ska måla den alls. Taklister och annat irrelevant saknas ännu.

Toadörren  är köpt på huuto och jag hämtade den från en trevlig familj som bor i ett rosa hus i centrum av Borgå. Och så ett flygplan som hamnade mitt i allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar