22.6.11

om man måste ha kläder

 
... eller accessoarer ...... så fixar det sig hos Doris och Duke. Både modernt second hand och riktig vintage vackert upplagt, noga sorterat och med rätt pris på varje plagg. Till exempel en unik vintageklänning med en berättelse till kostar mellan 50 och 100 euro. En snygg H&M-klänning kommer med hem för 12 euro.

Paret som äger butiken reser till bland annat Berlin för att handla in kläder men många av de finaste plaggen kommer från Borgåbors garderober. Butiken tar in kunders kläder för att säljas med omsorg. Klädernas berättelser går vidare till kunden och också den som sålde sin favoritklänning får i bästa fall veta en hurdan kund som fastnade för den.

Mode och kläder är inget som jag brinner för men med de här plaggen borde jag klara mig över sommaren.

Zara-klänning till vardag och fest (12 euro) och IVANAhelsinki-topp (22 euro) just because.

Blickfånget hos Doris och Duke är en micmac-klänning från 1970-talet. Alla lär röra vid den men den rätta kroppen har inte hittat dit ännu. Den köptes till och med en gång redan men återvände när den ändå var för liten. Storleken är cirka 32-34, är det dig den väntar på?

5 kommentarer:

 1. evafrantz.blogspot.com22 juni 2011 23:18

  Nämen... dit måste man ju liksom vallfärda. Den blommiga klänningen får dock vara för min del också, får väl på sin höjd in en vrist i den...

  SvaraRadera
 2. Vilket tips! Roligt att man också får berättelserna med, som en bonus!

  SvaraRadera
 3. Köpte en tunika därifrån och den är en favorit!

  SvaraRadera
 4. Hmm... deras webbsida gör verkligen inte butiken rättvisa, tvärtom...

  SvaraRadera