11.6.11

det fladdrar till i en tyllgardin


Vårt uterum har varit lite träigt hittills men nu när jag fick dit det gråa börjar det arta sig. Det vita behöver ännu målas en gång och golvet ska få färg det också. Före midsommar.

Jag målade med Radio Vega i dag. Av någon anledning, som blev oklar för mig, gjorde de en rolig förmiddagssändning från Hangö. Mer träffande var ändå att nyhetsuppläsaren för ett tiotal år sedan introducerade låten Visa vid vindens ängar för mig. Tack för det! Somrigare visa finns knappast.

Om det finns en kanal som spelar visan så borde det ju vara den jag lyssnar på. Men inte. Ifjol somras målade jag ungefär dagligen med radion på men fick inte höra visan en endaste gång. Däremot retade man mig med att ha den i en puff för Visgalleriet. Och varje gång puffen kom så trodde jag att det var dags. Men inte. Kanske den innehåller något gömt budskap och därför inte spelas?

Man får ju nästan lust att skriva en insändare med rubriken 'Skärpning' och underteckna med 'byter snart kanal'. Eller ringa Tongåvan på fredag kväll. De brukar spela de låtar jag önskar till mitt målande!

Men fram till dess får jag väl sjunga själv till min tyllgardin.

1 kommentar:

  1. Fint med egen tyllgardin! Och visst är det en fin visa också! Låter så länge sedan att vi sjöng den för ett tiotal år sen, men det är ju precis vad det är... Tiden går fort då man har roligt :)

    SvaraRadera