21.4.12

folk har börjat grilla

Bilkön till bommen är lång en lördag i april. En i taget får bilarna köra vidare för att tömma sitt bråte på avfallsstationen. Vårens hetaste produkt är helt klart grillen. Vi har också inlett säsongen.

När vi våren 2005 flyttade till vårt hus fick vi ärva en grill av mannens dåvarande kollega. Den var gammal redan då; den har bytt ägare flera gånger och till och med grillat Valborgslunch i Brunnsparken i Helsingfors. Vi har bytt ut ett par reservdelar under åren men nu, när också gjutjärnsgallret börjar vara sönderrostat, fick den ge vika för ett nytt sommarkök.


Avfallstationens grillar återvinns så gott det går, men flera av dem kunde nog ha tjänat ett bra tag till tror jag. Tyvärr är det inte tillåtet att ta saker från avfallsstationen men ingen har förbjudit oss även om vi satt något i bakluckan rakt framför personalen. I dag hittade jag ett syskrin med massor med attiraljer i!


Domargård håller förresten öppet hus om en vecka, lördagen den 28.4 klockan 9-14. Ballonger, sopbilar, grillkorv och mottagning av avfall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar