21.11.11

till fots


 






hänt i baren

Snigeln Harald och jag stod vid bardisken.

"Ett glas shlsl nslshs (uppfattade inte desto noggrannare) tack", sa hon till sin bartender. Han lyste upp och gick iväg efter en flaska.

"Kaks, öhm, två glas husets, nä båtens, röda", stapplade jag till min bartender.

Hennes bartender kom tillbaka och öppnade flaskan, doftade på korken, hällde upp ett litet glas till sig själv, tittade, doftade, smakade och gurglade lite innan han hällde upp ett glas till kunden. Min bartender tog tag i närmaste flaska, öppnade skruvkorken och hällde upp två glas.

What a moment.

17.11.11

stockholm mitt i allt

I ett svagt ögonblick tidigare i höst lyckades Eva locka med mig på höstens bloggresa till Stockholm. Vi åker i morgon och kommer tillbaka på måndag morgon. Men jag kan kanske inte hålla Eva i handen hela tiden så det gäller att bekanta sig med lite nytt folk! Som tur är har ett par gamla bekantingar dykt upp bland resenärerna.

Marica växte upp ett par kilometer från mig men jag är så pass mycket äldre att vi inte lekte samma lekar då. Nu ska det bli kul att träffa henne. Joanna och jag gick i samma klass i gymnasiet och var ganska tighta då. Nu har vi nästan helt tappat kontakten så det ska bli roligt att ses igen! Malin och jag har varit på samma möhippa och bröllop så jag vet att hon är skoj!

Peppe har jag sett på tv men boken har jag inte läst. Och det är pinsamt.

De övriga resenärernas bloggar har jag lusläst nu under hösten. Till Housewife kan jag konstatera att det ser ut att blåsa högst 5 m/s. Emzie tog en fin bild på förra bloggresan. I Evelinas blogg tyckte jag bra om inläggen i hennes kategori Skrivkramp. I Lottas blogg borde jag läsa mer, vi äter spagetti bolognese i dag, igen. Dessutom vet jag ingenting om viner, fast jag nog gärna tar mig ett glas. I bloggen filmfest.papper.fi blev jag glad över bilden på Forrest Gump-bassängen. Jag hoppas att Ruterdam blir frisk tills i morgon, hon har härliga bilder och framtidsdrömmar i sin blogg. Too many parties är en så fin blogg att man bara dör, men mitt badrumsskåp fanns med i alla fall! I Najas blogg tyckte jag att det här var tänkvärt.

På min researchrunda i bloggarna tror jag att jag lovade hjälpa Andréa bära hem ett soffbord från Stockholm men nu slapp jag visst undan. The suburbanite novice är bra engelskaövning och jag tycker om konceptet i hennes andra blogg. Skrutte har bra poänger i sina inlägg.

Så. Jag önskar oss en trevlig utflykt!

12.11.11

att bli bjuden på mat

När vi dök upp hos mannens föräldrar igår var matbordet dukat och det var bara att sätta sig till bords. I dag när vi kom till mina föräldrar fick vi börja med att skörda maten.




5.11.11

jul helt enkelt


Årstafruns julbord i sin vackra enkelhet. Mitt i allt vet jag hur julen skulle få se ut hos oss i år.

Min mamma besökte utställningen Nu tändas tusen juleljus på Riddarhuset i Helsingfors och tog bilden. Utställningen är öppen ännu i morgon och jag överväger att försöka hinna se den.

4.11.11

kan vi gå till lekparken?

Fredagarna är min och barnens lediga dag, jag är vårdledig på fredagar för att kompensera för tio timmars dagisdagar måndag till torsdag. I dag ville pojkarna gå till lekparken men jag tog dem till utsiktsberget.




2.11.11

distansarbete gör gott ibland

Jag har en timmes arbetsväg. Ibland har jag den lyxiga möjligheten att jobba på distans, vilket betyder att jag kan sova en halv timme längre, äta frukost hemma, läsa tidningen, jobba koncentrerat i åtta timmar (15 minuter längre än jag hinner med på kontoret) och hämta barnen från dagis en halv timme tidigare än vanligt.

Och ha inbokad frissatid 16.45 men ändå vara i centrum 15 minuter för tidigt. Jag hann sticka mig in i en ekobutik för att köpa en kräm, den som jag köpte i somras tog precis slut. Jag är lite förtjust i tanken:  "ihastuttava aidon ruusun tuoksu rauhoittaa mieltä".

Frisörsalongen, som gör reklam för att betjäna sina kunder på borgåsvenska, råkar ligga bredvid Doris & Duke och jag hade sju minuter och 12 euro på mig.